Ik bied zorg op maat bij

Ik bied ondersteuning aan:

  • Volwassenen (WMO),
  • Kinderen (jeugdwet),
  • Jongeren (Jeugdwet).

Dit doe ik vanuit een PGB of via contractzorg.

Daarnaast begeleid ik gezinnen in onderlinge communicatie/balans zoeken, ondersteuning in de opvoeding van een kindje met een diagnose (psycho educatie) of kinderen waarbij psychische klachten zijn ontstaan.

Jeugd

Merk je dat je kind moeite heeft met sociale situaties, dat je kind gedragsverandering laat zien na een ingrijpende gebeurtenis bijvoorbeeld een scheiding of heeft je kind net een diagnose gekregen zoals bijvoorbeeld ASS?

Door mijn laagdrempelige, creatieve en humorvolle begeleidingswijze leer ik kinderen hun eigen talenten te ontdekken. Dit doe ik door naast het kind te gaan staan en samen op ontdekkingstocht te gaan. Deze talenten zetten we in om de obstakels die ze in het leven tegen komen te overwinnen. Stap voor stap en in het tempo van het kind. Met andere woorden zorg op maat waarin eigen kracht centraal staat. Ouder of verzorger wordt nauw betrokken in het begeleidingstraject.

Belangrijk is dat u beschikt over een geldige indicatie (PGB of ZIN) of verwijzing. De begeleiding kan ook particulier betaald worden. Ons uitgangspunt is dat wij de zorg afstemmen op uw hulpvraag.

WMO

Merk je dat je moeite heb om regie te krijgen over je leven?

Zijn er praktische vaardigheden waarbij je ondersteuning kan gebruiken? Denkend aan hulp bij administratieve, sociale of communicatieve vaardigheden.

Heb je moeite met het organiseren en structureren van jouw leven?

Dan kan ik je helpen.

Mijn missie van is de kwaliteit van het leven van de hulpvrager te verbeteren,

  • Door samen met jou je talenten te zoeken en in te zetten.
  • Door naast je te staan en je te ondersteunen bij de obstakels die je in je leven ondervindt.
  • Door je systeem/netwerk in te zetten waar jij het toelaat.

Wanneer jij jouw talenten erkent en weet in te zetten in situaties die je eerder als obstakels zag, is mijn missie geslaagd!

Belangrijk is dat u beschikt over een geldige indicatie (PGB of ZIN) of verwijzing. De begeleiding kan ook particulier betaald worden. Ons uitgangspunt is dat wij de zorg afstemmen op uw hulpvraag.

Ervaringen

“Annelies is al een aantal jaar betrokken bij mijn gezin. En daar ben ik enorm dankbaar voor. Annelies heeft veel jaren ervaring in het begeleiden van mensen. Ze heeft een zeer brede kennis, is oprecht, bevlogen, enthousiast en betrokken. Annelies voelt goed aan wat er nodig is. Ze kan goed samenwerken met andere betrokken hulpverleners, en heeft een actieve rol in het verbinden van verschillende betrokken hulpverleners en gezinsleden.
Annelies kan op een heel natuurlijke manier aansluiten bij de belevingswereld van de verschillende gezinsleden.
Als moeder kan ik veel leren van de manier waarop Annelies mijn dochter begeleidt. Ik zie dat Annelies situaties en gevoelens van alledag in heel begrijpelijke taal kan uitleggen. Ze laat zien hoe situaties duidelijk en voorspelbaar gemaakt kunnen worden.
Kortom, het hele gezin heeft veel baat bij de begeleiding van Annelies. Voor ons is ze goud waard!”

Moeder van cliënt

“Wat typeert Annelies?
Ze is:
– eerlijk
– energiek (vol energie)
– positief
– trouw
– recht door zee
– véél gevoel voor humor 🙃
– ze weet wat ze doet: ze heeft haar methode paraat wanneer dit nodig is
– ze luistert en ziet de persoon (ont-moeten)

Annelies houdt van actie en zal altijd in of bijspringen als ze dit nodig acht, maar wel met respect voor de ander.
Ze gaat net dat beetje verder dan een ander zou doen. Annelies geeft niet graag op.”

Collega

Annelies is een aantal jaar in ons gezin geweest om onze oudste te begeleiden. Ze heeft altijd open gestaan voor onze inbreng, luisterde goed naar wat wij wilden en vertaalde dat uitstekend naar onze dochter. Ze was ook zeer goed in staat om de vragen van one dochter te vertalen, zodat wij deze konden beantwoorden. Annelies was ook in staat om als iets niet realiseerbaar of realistisch was dat uit te leggen, zowel aan ons, als aan onze dochter.

Door haar vrolijke houding, goede humeur en humor is het haar gelukt om contact te maken met mijn dochter en haar vertrouwen te winnen. Annelies stelt realistische doelen en viert alle positieve resultaten, ook als ze klein zijn. Dat is voor onze dochter goed geweest, voor ons als ouders was het soms slikken dat de doelen klein zijn. Maar het optimisme van Annelies geeft vertrouwen dat grotere doelen op termijn gehaald gaan worden.

Annelies weet de juiste manier te vinden om met onze dochter in gesprek te gaan. Het is altijd een afwisseling van gesprekken aan tafel met een hulpmiddel (kaartspel), gesprekken tijdens het koken, in de auto, tijdens een wandeling. Annelies had altijd oog voor de andere gezinsleden en heeft een goed beeld van de dynamiek binnen het gezin en paste de begeleiding daarop aan.

Al met al heeft het er toe geleid dat onze dochter in staat is geweest om de volgende stap in haar ontwikkeling te nemen. We hebben er vertrouwen in dat ze uiteindelijk zelfstandig zal gaan functioneren. Het zelfvertrouwen dat ze heeft opgebouwd met Annelies vormt hier een goede basis voor.”

Moeder cliënt