Ervaringen met

In de loop van de jaren heb ik veel mooie trajecten mogen begeleiden. Hiervoor is een goeie samenwerking met de client, hun naasten en hun omgeving erg belangrijk.

Nieuwsgierig naar de ervaringen van ouders, collega’s en cliënten?

Hieronder staan een paar reviews die ik mocht ontvangen.

Annelies is al een aantal jaar betrokken bij mijn gezin. En daar ben ik enorm dankbaar voor.

Annelies heeft vele jaren ervaring in het begeleiden van mensen. Ze heeft:

  • een zeer brede kennis,
  • is oprecht,
  • bevlogen,
  • enthousiast en
  • betrokken.

Annelies voelt goed aan wat er nodig is. Ze kan goed samenwerken met andere betrokken hulpverleners en heeft een actieve rol in het verbinden van verschillende betrokken hulpverleners en gezinsleden.

Annelies kan op een heel natuurlijke manier aansluiten bij de belevingswereld van de verschillende gezinsleden.
Als moeder kan ik veel leren van de manier waarop Annelies mijn dochter begeleidt. Ik zie dat Annelies situaties en gevoelens van alledag in heel begrijpelijke taal kan uitleggen. Ze laat zien hoe situaties duidelijk en voorspelbaar gemaakt kunnen worden.

Kortom, het hele gezin heeft veel baat bij de begeleiding van Annelies. Voor ons is ze goud waard!

Moeder van cliënt

Annelies is allang mijn thuisbegeleider. Ik ben erg tevreden.

Het is fijn aan Annelies dat ze me helpt. Annelies is positief en vrolijkt mij op als ik dat nodig heb. Ze komt met leuke ideeën. Ze luistert goed en komt samen met mij vaak tot oplossingen.

Ik ben heel blij met Annelies.

 

Cliënt M.

Annelies is een heerlijke spring in het veld. Niets is te gek en alles kan je bij haar kwijt. Ze luistert zonder veroordeling, biedt andere perspectieven en weet met humor de sfeer altijd ongedwongen te maken.

Ze heeft energie voor 10, is niet voor één gat te vangen en denkt altijd mee in oplossingen die bij jou passen. Niemand past in hetzelfde hokje dus Annelies komt met oplossingen die bij jou passen.

Collega

Wat typeert Annelies?

Ze is:

– eerlijk
– energiek (vol energie)
– positief
– trouw
– recht door zee
– véél gevoel voor humor 🙃
– ze weet wat ze doet: ze heeft haar methode paraat wanneer dit nodig is
– ze luistert en ziet de persoon (ont-moeten)

Annelies houdt van actie en zal altijd in of bijspringen als ze dit nodig acht, maar wel met respect voor de ander.
Ze gaat net dat beetje verder dan de ander en geeft niet graag op.

Collega

Sinds een aantal jaar heeft de zorgboerderij een samenwerking met ZorgMetJou. De samenwerking wordt door de verschillende professionals als positief ervaren.

Annelies is betrokken, positief en heeft geen 9 tot 5 mentaliteit. Annelies stelt gerichte en goede vragen waardoor de deelnemer en betrokkenen worden gestuurd om het onderste uit de kan te halen. De nazorg die Annelies levert is oprecht en betrokken. Verder is zij vooral heel empathisch en denkt in mogelijkheden.

Kortom een hele fijne samenwerking.

Persoonlijk Begeleider Zorgboerderij

Annelies is een aantal jaar in ons gezin geweest om onze oudste te begeleiden. Ze heeft altijd open gestaan voor onze inbreng, luisterde goed naar wat wij wilden en vertaalde dat uitstekend naar onze dochter. Ze was ook zeer goed in staat om de vragen van one dochter te vertalen, zodat wij deze konden beantwoorden. Annelies was ook in staat om als iets niet realiseerbaar of realistisch was dat uit te leggen, zowel aan ons, als aan onze dochter.

Door haar vrolijke houding, goede humeur en humor is het haar gelukt om contact te maken met Dieuwertje en haar vertrouwen te winnen. Annelies stelt realistische doelen en viert alle positieve resultaten, ook als ze klein zijn. Dat is voor onze dochter goed geweest, voor ons als ouders was het soms slikken dat de doelen klein zijn. Maar het optimisme van Annelies geeft vertrouwen dat grotere doelen op termijn gehaald gaan worden.

Annelies weet de juiste manier te vinden om met onze dochter in gesprek te gaan. Het is altijd een afwisseling van gesprekken aan tafel met een hulpmiddel (kaartspel), gesprekken tijdens het koken, in de auto, tijdens een wandeling. Annelies had altijd oog voor de andere gezinsleden en heeft een goed beeld van de dynamiek binnen het gezin en paste de begeleiding daarop aan.

Al met al heeft het er toe geleid dat onze dochter in staat is geweest om de volgende stap in haar ontwikkeling te nemen. We hebben er vertrouwen in dat ze uiteindelijk zelfstandig zal gaan functioneren. Het zelfvertrouwen dat ze heeft opgebouwd met Annelies vormt hier een goede basis voor.”

Moeder van cliënt

Heb je een vraag?

Stel gerust je vraag in het veld hiernaast. Ik denk graag met je mee of stuur een mail naar: anneliesfrenk@zorgmetjou.nl